Rondom ons

“La Clôture” in La Bagatelle, Lanouée, ligt vlakbij (4km) het toeristische middeleeuwse stadje Josselin.

Chateau de Rohans Josselin

Chateau de Rohan, Josselin

Josselin met zijn prachtige Chateau de Rohan. Josselin is een typische Petit cité de Caractère. Kleine straatjes en leuke winkeltjes. U kunt naar het poppenmuseum en de Basilique Notre-Dame-du-Roncier domineert het pleintje waar rondom leuke restaurants en winkeltjes te vinden zijn.

De Morbihan is een van de Bretonse departementen waar de heuvels en valleien zacht zijn. De kust ruig, maar wel met zandstranden waar bij laagtij de oesters, mosseltjes en ander heerlijke zeevruchten zo “geplukt” kunnen worden.

Brocéliande

Het gebied rond “La Clôture” is rustig met hier en daar een bos waar prachtige wandelingen/fietstochten gemaakt kunnen worden. Het Forêt de Lanouée is vlakbij en het magische Forêt de Brocèliande liggen in de nabije omgeving.

Het is het platteland met graan- en maisvelden en waar de koeien nog in de wei staan.  Er zijn vele bezienswaardigheden om te bekijken of gewoon  langs de wegen te vinden wanneer u wandelt of fietst . De stadjes zijn oud en sommigen hebben een gezellige dorps- of stadskern met een terrasje en winkeltjes. De mensen zijn er super vriendelijk. In Lizio bv vindt u een prachtig kerkje en meerdere musea. Het Insectarium  of “Le Poët Ferrailleur”

Vannes ligt ongeveer 45 minuten naar het zuiden en  is een prachtig middeleeuws stadje.  Het heeft musea en vele bezienswaardigheden. Vannes heeft op woensdag- en zaterdagmorgen markt en is zeker een aanrader om te bezoeken.

Marché à Josselin

In Josselin is de markt op zaterdagmorgen en in  Ploërmel op vrijdagmorgen u kunt in beide plaatsen ook terecht voor al uw boodschappen. Malestroit,  iets verder weg, heeft op donderdagmorgen een gezellige markt en is wederom een prachtig oud middeleeuws stadje met een prachtige kerk.

Contact

 

Advertentie